Terug naar de bron

Pas weer naar Park Middelheim in Antwerpen geweest, nu heet het Museum Middelheim.

Ooit was het het eerste beeldenpark dat ik bezocht. Toen in 1976 kwam ik van de ene verbazing in de andere. Balzac van Rodin, een Torso van Picasso, Maillol, Bourdelle, Wotruba.
Nu decennia later zag ik hoe die indruk was, het waren oude vrienden geworden. Dit jaar zijn ze het onderwerp van m’n beelden geworden. Een ode aan Maillol was eerder, nu deze ode aan Herakles van Bourdelle.

Nu is Herakles eindelijk klaar. M’n eerste sculptuur met armen, benen en een hoofd. Alle probeersels om er een torso van te maken zagen er “gekunsteld” Deze was een “bitch” om te maken omdat het zoveel minuscule details waren. Vingertjes, tenen etc. Dat wordt eenvoudiger als ik hem groter maak. Het resultaat mag er zijn. Kom hem bekijken op Zaterdag 26 of Zondag 27 September tijdens de Kunstroute Leiden.

Gepubliceerd door

Henry Verboket

In 1985 afgestudeerd als Beeldhouwer An de Academie van Rotterdam, nu de Willem de Koning. Al vele jaren werkzaam in het middelbaar onderwijs, als docent handarbeid en tekenen. Altijd meer maker dan kunstenaar. Sinds 2017 verkopen m'n sculpturen plotseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *